טחורים נובעים מהתנפחות של כלי דם, לרוב בחלק הקיצוני של מערכת העיכול וסמוך לפי הטבעת. רופאים מסבירים כי זו אחת
מתי כדאי להיעזר בצמחי מרפא לטחורים?
המלצה מרכזית כוללת שמירה על ניקיון על ידי אמבטיות חמימות. לצד זאת, טיפול במשחות להקלת הכאב ובמקרים קשים שימוש במשככי כאבים שונים. מקובל להמליץ על אכילת הרבה סיבים תזונתיים, להרבות בשתיית נוזלים ובמידת הצורך, הרס הרקמה של הטחורים. הדבר נעשה על ידי ניתוח, הזרקה חומרים מטרישים, צריבה או טיפול בלייזר. בצמחי מרפא לטחורים ניתן להיעזר בכל שלב, בין אם נעזרים בטיפול קונבנציונלי ובין אם לאו. מומלץ לנסות טיפול טבעי לפני שנוקטים פעולה בלתי הפכה כגון צריבה, הטרשה או ניתוח, שכן חלק מהמטופלים חווים הקלה ניכרת ואפילו ריפוי. לשימוש בצמחי מרפא מטרות שונות, למשל:
- הקלה סימפטומטית על ידי צמחים המרגיעים את המקום, עם או בלי טיפול משלים בשמן אתרי.
- שיפור היציאות – על ידי צמחי מרפא שמעודדים את פעילות המעיים נפטרים מהגורם המרכזי שמביא לטחורים כואבים ומדממים (כלומר עצירות). הדבר נעשה לרוב בשילוב שינויי תזונה.
- טיפול בכלי הדם – צמחי מרפא אחרים מסייעים לשיפור זרימת הדם וחימום על ידי תבלינים וצמחים מחזקים.
אלה הצמחים שיספקו הקלה, הטבה ואפילו ריפוי
אכילאה, צמח הידוע בריחו הטוב, מועיל מאוד לחיטוי והוא יכול להשלים את הקלנדולה כטיפול בטחורים. צמחי מרפא נוספים שיכולים להועיל, לבד או ביחד, כוללים למשל את הרוזמרין, שוש, שן הארי, קמומיל. צמחים אלה ואחרים ניתן להשרות במים חמים ולאחר מספר דקות לשתות. שיפור תהליכי העיכול והרגעה – גם בעזרת זרעים שונים. כך לדוגמא זרעי פשתן, קצח או צ'יה. ניתן לשלב את הזרעים הטחונים הללו בתזונה, ביחד עם שייק או פירות טחונים, ירקות ירוקים טחונים או מיץ סלרי.