תופעת הטחורים היא תופעה נפוצה ושכיחה בקרב האוכלוסייה הכללית, אשר יכולה לתקוף כל אדם בכל גיל (מלבד תינוקות וילדים קטנים).
קיימים כיום, מספר שיטות טיפול לתופעת הטחורים. כל שיטת טיפול בהתאם לשלב או דרגת התפתחות הטחור.

שמן פיגם - יכול לעזור לכם לטווח ארוך להפחית או אפילו להפסיק לסבול מטחורים. טיפול ביתי ששווה להכיר. הקליקו כאן

באופן כללי, לכל אחד לכל אחד מארבעת השלבים, מומלץ להרבות בשתיית מים, כ-8 כוסות מים ביום, להרבות באכילת פירות וירקות (בעיקר ירקות ירוקים), להרבות באכילת מאכלים המכילים סיבים, כגון: סובין, להוסיף 3 כפות שמן זית וכדומה.

כמו כן, קיימות משחות ונרות, אותן ניתן לרכוש ללא מרשם רופא בבתי המרקחת. מטרת משחות ונרות אלו הן גם להרגיע את האזור הנפוח והכואב וגם לנסות להקטין את גודל הטחור.

במקרים שכל הניסיונות הללו כשלו והטחורים הם חיצוניים או גם חיצוניים וגם פנימיים, יהיה צורך בהתערבות רפואית, בכדי להסיר את הטחורים ובכך יוכל האדם לשוב לחיים "קלים" ונעימים יותר.

קיימות מספר שיטות כירורגיות-רפואיות, אשר מיועדות לטיפול בטחורים חיצוניים או חיצונים ופנימיים יחדיו. שיטות אלו כוללות: ניתוח כירורגי להסרת טחורים, טיפול בלייזר, טיפול באינפרא אדום וקשירת טחורים.

מהי שיטת קשירת טחורים?

כאמור, טחורים הינם כלי דם באזור פי הטבעת אשר התרחבו או התנפחו ובכך חוסמים מעבר תקין של צואה מפי הטבעת, מפריעים, מכאיבים ובמקרים בהם הטחורים הם חיצוניים, עלול להיווצר חיכוך בין הטחור לבגדים אשר גורם לכאבים עזים, דימומים, חוסר יכולת לשבת וכדומה.

שיטת קשירת טחורים, נחשבת לשיטת טיפול כירורגית, אשר תתבצע על ידי רופא מומחה (כירורג או פרוקטולוג) בבית חולים, במרפאה או במרכזים רפואיים פרטיים מאושרים מטעם משרד הבריאות.

כשלוש שעות לפני הטיפול, יהיה צורך לערוך חוקן (fleet enema), בכדי לנקות את התעלה האנאלית.

במהלך הטיפול, האורך כמספר דקות בלבד, ישכב האדם על שולחן מטופלים והרופא ייעזר במכשיר אנדוסקופ בכדי לזהות את הטחורים ולברר האם הם גם פנימיים. הרופא נעזר בצינור מיוחד, אשר "יתפוס" את הטחור ולאחר תפיסת הטחור תשתחרר מהצינור גומייה מיוחדת אשר תתלבש על בסיס הטחור. הגומייה תמנע את אספקת הדם לטחור ובכך יגרם מצב של איסכמיה ונמק ולאחר מספר ימים של חוסר דם לטחור, הוא יתייבש וייפול.

הטיפול קיים כבר משנות החמישים והוכח כמוצלח מאוד. בנוסף, אין צורך בהרדמה כללית אלא רק בהרדמה מקומית או זריקת טשטוש.

מהם הסיבוכים אפשריים כתוצאה מקשירת טחורים?

למרות שקשירת טחורים, נחשבת כיום לפרוצדורה שגרתית המבוצעת באופן קבוע על ידי טובי המתמחים והרופאים, עדיין עלולים להיווצר מספר סיכונים או תופעות לוואי הכוללות:

כמו כן, לאחר טיפול קשירת טחורים, חשוב לדווח לרופא המטפל על כל תופעת לוואי המתרחשת ולהיות במעקב רפואי בכדי לראות שאכן הטחורים נשרו. הטחורים אמורים לנשור בתוך שבוע.

דילוג לתוכן