טחורים ומשחות לטיפול בהם

בתי המרקחת ואתרי האינטרנט מלאים בהצעות לפתרון או הקלה למי שסובלים מטחורים. קל וזמין לכל אחת ואחד מאיתנו לגשת ולקנות אפילו בלחית כפתור, כאשר משחות רבות לטחורים ניתן להשיג אף ללא מרשם רופא. לפני שתקבלו החלטה, כדאי להכיר את המגוון שהשוק מציע לכם, וכדאי גם ללמוד על הסכנות בשימוש בתכשירים לא מאושרים. בפוסט הבא אנו מבקשים לעשות עבורכם סקירה קצרה למי שנמצאים בתחילת הדרך או למי שמרגישים מבולבלים בחיפוש אחר משחות לטיפול בטחורים.

טחורים היא בעיה רפואית נפוצה המתרחשת באחוז גבוה בקרב האוכלוסייה הכללית. אנשים רבים מתביישים במצב, אינם יודעים מה לעשות, מחפשים עזרה אצל חברים, מכרים, דפי אינטרנט שונים ועוד, כל זאת בכדי להימנע מהרגע המביך, המפגש עם הרופא.

מכיוון, שטחורים מתפתחים לאיטם והם מחולקים למספר דרגות ושלבים, ניתן בשלבים הראשונים לטפל באופן עצמאי בטחורים, אך ברגע שהם הופכים לטחורים חיצוניים, מדממים וטחורים אשר מפריעים לאדם לתפקד באופן רגיל בחיי היומיום, זה השלב להפסיק להתעלם ולגשת לרופא-פרוקטולוג.

שמן פיגם - יכול לעזור לכם לטווח ארוך להפחית או אפילו להפסיק לסבול מטחורים. טיפול ביתי ששווה להכיר. הקליקו כאן

אך כאמור, בשלבים הראשונים של התפתחות הטחור, השלב בו הטחור עוד מוגדר כטחור פנימי, לא מדמם או טחור הבולט וחוזר מעצמו חזרה לפי הטבעת בשעת מתן צואה בשירותים, ניתן לטפל בטחורים באמצעות משחות טחורים שונות.

פורמולת נונא – פיתרון טבעי, יעיל ומוכח לטחורים ולפיסורה בעל שיעורי הצלחה גבוהים מניתוח!

חשוב לדעת, שלמרות שהמשחות לטחורים הוכיחו עצמן כיעילות ומוצלחות לטיפול בטחורים בשלבים ראשונים, מומלץ בו במקביל לשנות הרגלי תזונה ולהוסיף לתפריט היומי יותר פירות, ירקות, מאכלים המכילים סיבים ולשתות כשמונה כוסות מים ביום, בכדי שהטיפול יהיה יותר יעיל ואפקטיבי.

 

 

מהן משחות לטחורים?

קיימות כיום מספר רב של משחות לטחורים, חלק מהם ניתן לרכוש ללא מרשם רופא בבתי המרקחת, חלק מצריכות מרשם רופא וחלק ניתן להשיג בבתי טבע שונים הפזורים ברחבי הארץ.

מטרת המשחות לטחורים הם:

  • לשכך כאבים, שנוצרו עקב הטחורים ומפריעים במתן צואה, ישיבה, עמידה וכדומה.
  • להרגיע את אזור פי הטבעת. לאחר יציאת צואה בשירותים, אזור פי הטבעת מתנפח ועלול לגרום להרגשת אי נוחות.
  • חלק מהמשחות עוזרות להקטין ולהרגיע את הורידים הנפוחים באזור פי הטבעת, שבעצם יוצרים את הטחורים.

אילו משחות לטחורים קיימות?

  • לידוקאין: הינו חומר אלחוש מקומי, אשר נמצא בשימוש בתחומים שונים ברפואה ולאו דווקא רק בטחורים. אך בשל תכונותיו המוצלחות, ניתן להשתמש בו גם כמשחה מקלה לטחורים. הלידוקאין נמרח חיצונית על אזור פי הטבעת, הוא מהיר פעולה ולכן ההקלה שתורגש תהיה באופן מהיר ומיידי (כ-3 דקות לאחר המריחה). מומלץ למרוח את המשחה לפני השינה ולאחר יציאות. לנשים בהריון או נשים מניקות, מומלץ להתייעץ עם הרופא לפני השימוש. בנוסף, עלולות להתרחש תופעות לוואי שונות המחייבות הפסקת טיפול ופניה לרופא המטפל. תופעות לוואי כוללות: קשיי נשימה, פרכוסים, בלבול, עצבנות, רעידות ועיוותים (תופעות לוואי אלו הן נדירות).
  • עזרקאין (Esracain): משחה ממשפחת הלידוקאין, אשר מיועדת להרדמה מקומית, הרגעה והקלה מקומית בכאבים בעור וברירית. ניתן להשתמש במשחה זו לטיפול חיצוני בטחורים.
  • הממליס היל קרם HAMAMELIS HEEL CREAM : משחה זו מועילה מאוד לנשים בהריון ולנשים לאחר לידה. מומלץ למרוח את המשחה 3-4 פעמים בכל יום. המשחה מכילה 10% תמיסת אם סטנדרטית של צמח Hamamelis .
  • פרוקטוזורין (ZINC COMP CD-BENZOCAINE-HYDROCORTISONE): משחה זו מיועדת להקלת כאבים ודלקת הנגרמים מטחורים. מומלץ למרוח פעמיים ביום על אזור נקי.
דילוג לתוכן