פיסורה היא אחת הבעיות הנפוצות והשכיחות בפי הטבעת. בשל אי הנעימות, הבושה והפחד, אנשים רבים נמנעים מלדבר על התסמינים הנגרמים מהפיסורה בתקווה שהם ייעלמו, נמנעים מללכת לאבחן אצל הרופא מהי הבעיה ועקב כך מונעים מעצמם קבלת טיפול.

שמן פיגם - יכול לעזור לכם לטווח ארוך להפחית או אפילו להפסיק לסבול מטחורים. טיפול ביתי ששווה להכיר. הקליקו כאן

פיסורה אשר אינה חולפת לאחר שבוע וממשיכה לגרום לתסמינים, מצריכה קבלת טיפול באופן מיידי, אדם אשר אינו מקבל את הטיפול הראוי עלול לגרום להחמרת המצב, החמרת התסמינים וסיבוכים בריאותיים עתידיים.

הטיפול ההתחלתי והראשוני בפיסורה הינו קל ופשוט, אך במקרים בהם אבחון הפיסורה נעשה בשלבים מאוחרים יהיה צורך בהתערבות כירורגית.

מהי פיסורה?

פיסורה הינה בעיה שכיחה אשר נגרמת עקב קרעים או סדקים בתעלה האנאלית ובפי הטבעת. הקרעים והסדקים תחילה שטחיים אך עם הזמן עלולים להחמיר ולהעמיק. בנוסף, הקרעים והסדקים הללו מתחילים בפנים התעלה האנאלית ועם הזמן עלולים להגיע עד לשטח החיצוני ביותר של פי הטבעת.

התסמינים של פיסורה שונים מאדם לאדם, ושונים גם כן בהתאם למצבו הרפואי הכללי של האדם וחומרת הפיסורה. התסמינים הבאים יכולים להופיע לאחר יציאות צואה ועלולים להימשך כמספר דקות עד למספר שעות בכל יום.

באופן כללי, אנשים אשר סובלים מפיסורה בדרגות שונות מדווחים על תסמינים כגון: כאבים ביציאת צואה, צואה דמית והפרשות דמיות, כאבים בפי הטבעת, נפיחות, אדמומיות בכל האזור שבפי הטבעת, עצירות כרונית, התכווצויות של כל השרירים באזור פי הטבעת ושרירי פי הטבעת, קושי ביציאת צואה בשל הנפיחות והכאבים באזור ועקב כך האדם מתאמץ יותר וגורם לנזק, קרעים ולסדקים נוספים בתעלה האנאלית ובפי הטבעת.

מהם הגורמים לפיסורה?

באופן כללי, הגורם הראשי לפיסורה הוא, איזושהי טראומה לתעלה האנאלית ולפי הטבעת. טראומה זו יכולה להיווצר עקב עצירות כרונית, יציאות צואה וישיבה ממושכת בשירותים, מין אנאלי או כל טראומה מקומית באזור.

פיסורה אשר אינה עוברת לאחר שבוע, אינה מאובחנת ועקב כך אינה מטופלת עלולה לגרום למחלות ולבעיות משניות כגון: טחורים, זיהומים ודלקות.

הטחורים נגרמים עקב לחץ מתון, ממושך וכרוני בפי הטבעת. הדלקות והזיהומים נגרמים עקב פתיחת וקריעת הסדקים והקרעים בתעלה האנאלית ועקב כך ישנה נטייה לבקטריות, וירוסים וטפילים נוספים להתיישב ולזהם את האזור.

אבחון הפיסורה נעשה על ידי רופא מומחה בפרוקטולוגיה, בעזרת התסמינים השונים ובעזרת בדיקה רקטאלית פשוטה. מומלץ לפנות לרופא כאשר הפיסורה אינה חולפת לאחר שבוע, באם יש הפרשות וצואה דמית ובאם הפיסורה מתרחשת אצל ילדים ותינוקות.

כיצד מטפלים בפיסורה?

 

פורמולת נונא – פיתרון טבעי, יעיל ומוכח לטחורים ולפיסורה בעל שיעורי הצלחה גבוהים מניתוח!

הטיפול ההתחלתי בפיסורה הינו שינוי תזונה ומתן תרופות או משחות מקומיות. במקרים חמורים יותר יהיה צורך בהתערבות כירורגית.

  • שינוי תזונה: מומלץ לשנות את התפריט היומי להמעיט או להימנע מאכילת מאכלים שמנונים, חריפים, גאנק פוד, להוסיף לתפריט היומי מאכלים המכילים יותר סיבים, ירקות, פירות, שתייה מרובה של נוזלים.
  • טיפול תרופתי: באמצעות תרופות מרככות צואה, משככות כאבים ותרופות משלשלות, כגון: מאגנזיום הידרוקסיד, ניפדיפין,מתילצלולוז, פסיליום, לאקטולוז ניטרוגליצרין.
  • הזרקות בוטוקס: נמצא כי הזרקות של הטוקסין בוטוליניום (הידוע בשמו: בוטוקס) לאזור פי הטבעת, יכול לסייע בהרגעת השרירים המכווצים באזור.
  • ניתוחים: במקרים חמורים בהם אין הטיפול התרופתי מסייע, ניתן לבצע ניתוח להרחבת פי הטבעת, חיתוך חלקי של שריר הסוגר הפנימי, חיתוך צידי של הסוגר, ניתוח קידום מתלה אנאלי ועוד. הניתוחים מבוצעים בהרדמה מלאה או בהרדמה מקומית עם זריקת טשטוש ונוחלים הצלחה וריפוי של עד 95%. ריפוי מלא של הפיסורה ייראה לאחר כשלושה שבועות מיום הניתוח.
דילוג לתוכן